Bo tett på marka og byen

Skogmo er et av de mest attraktive boligområdene på Jessheim. Her får du det beste av to verdener, nærhet til både natur og by. Veien fra trivelig nabolag til naturskjønne omgivelser smelter sammen, hvor du går fra egen bolig til turstier i løpet av noen skritt. På vinteren kan du spenne på deg skiene og legge ut på tur i nypreparerte skiløyper.

Jessheim sentrum ligger i gangavstand med alle ønskelige fasiliteter, som blant annet kjøpesenter, restauranter, kulturhus og gode buss- og togforbindelser. Med kort reisevei til både Oslo og Gardemoen, er dette et ypperlig sted å bosette seg. Jessheim er en by i Ullensaker kommune, som har opplevd stor befolkningsvekst de siste årene. Det forventes at kommunen har over 50 000 innbyggere i 2030. 

Skoler og barnehager

Det er bygd flere nye skoler på Jessheim de siste årene, blant annet en helt ny videregående skole. Både Skogmo barneskole og Allergot ungdomsskole ligger i gangavstand. For de minste finner du barnehagene Hoppensprett og Læringsverkstedet på Skogmo, i tillegg til et stort utvalg av andre barnehager i kommunen. Romerike Folkehøgskole for teater, musikk og design holder også til på Jessheim.

Natur- og friluftsliv

Jessheim og nærområdet har flere flotte tur- og rekreasjonsområder, sommer som vinter. Nordbytjernet er et populært utfluktssted med et rikt utvalg av turstier og aktiviteter. Her kan du gjøre alt fra å bade, fiske og spille volleyball til å trene, ake og gå på ski. Milevis med fine sykkelruter gir deg også muligheten til å utforske både byen og flere andre spennende steder rundt.

Kultur

Jessheim byr på et bredt spekter av aktiviteter og arrangement for både store og små. Midt i sentrum ligger Ullensaker Kulturhus med kino, bibliotek og et rikelig utvalg av underholdning — alt fra konserter, dans, teater til kunstutstilling. Hvert år arrangeres Jessheimdagene, en festival fullspekket med kjente artistnavn, forestillinger og den tradisjonelle markedsgata. 

Shopping og spisesteder

Midt i hjertet av Jessheim by finner du øvre Romerikes største motehus, Jessheim Storsenter, med over 150 butikker og spennende spisesteder. I Storgata finner du også et utvalg av koselige restauranter og nisjebutikker.

Idretts- og fritidstilbud

Jessheim har et rikt idretts- og fritidstilbud med blant annet nyere idrettsanlegg ved Jessheim Stadion. Her finner du fotballbaner, is- og flerbrukshall, friidrettsstadion, skatepark og Jessheimbadet. For deg som er glad i å spille golf ligger både Ullensaker golfklubb og Miklagard Golf like utenfor byen. Sistnevnte har en 18- hulls internasjonal mesterskapsbane med tilhørende hotell og spa. 

Transport

Det tar kun 40 minutter til Oslo med toget og bare 24 minutter med ekspresstoget. For pendlere betyr dette kun ett stopp på Kløfta. Du kommer deg også raskt ut i den store verden med bare 15 minutters kjøring til Oslo lufthavn. Lillestrøm ligger bare 30 minutter unna, og det er både gode buss- og togforbindelser til ulike destinasjoner.

Avstandene:

  • Jessheim togstasjon – 0,8 km
  • Oslo Lufthavn, Gardermoen – 11,2 km
  • Legevakt – 5,3 km
  • Jessheim Storsenter – 0,9 km
  • Kiwi Gystad – 0,1 km
  • Rema 1000 Saga senter – 0,4 km
  • Treningssenter – 1,4 km