Refleksdagen 2024 i Kvitreskogen

På refleksdagen 17. oktober inviterte Kvitre barnehagene Hoppenspretthallen Jessheim og Hoppensprett Skogmo barna på «Refleksmysterium i Kvitreskogen». Det ble en stemningsfull og lærerik opplevelse i naturskjønne omgivelser.


Hedda Øversjøen, Salg- og markedsansvarlig i Hellevik Hus, var med under refleksjakten, og hadde gledet seg lenge til refleksdagen.

– Kvitre er det mest familievennlige boligprosjektet på Jessheim, omkranset av naturskjønne omgivelser. Derfor er det veldig hyggelig for oss å legge barnehagenes refleksdag akkurat hit, forteller hun.

Utklipp fra invitasjonene som ble sendt ut til barnehagene.

I mørket, før soloppgang var en flokk barnehagebarn, utstyrt med lommelykter og refleksvester, på jakt etter den mystiske reflekstyven i det naturskjønne Kvitre-området på Skogmo.

Etter årets refleksjakt håper og tror Hedda at «Refleksmysteriet i Kvitreskogen» vil bli en ny tradisjon. Hun er opptatt av at barn skal ha gode oppvekstminner både fra hverdager og også merkedager, som er minner for livet.

– Mange av kjøperne på Kvitre er familier som tiltrekkes av den naturskjønne beliggenheten, og med en årlig refleksjakt på «egen grunn» tror vi det blir enda hyggeligere å bo her, og man vil få enda bedre oppvekstminner, sier Hedda videre.

Refleksagentene spotter reflekstyven som lusker og har gjemt seg bak trærne ved post 11.

Regionlederen i Trygg Trafikk Akershus, Hans Martin Sørensen, stiller seg bak at et morsomt og lekent arrangement som dette har mye for seg rent pedagogisk.

– Det er mye av vår opplæringsfilosofi at barn skal lære gjennom lek. Utforske, oppleve og eksperimentere er viktig for at man forstår hvordan ting fungerer, legger han til.

Barnehagebarnas oppgave var å fange «reflekstyven», som hadde stjålet refleksene deres. De måtte også løse refleksrelaterte oppgaver på poster underveis i «Kvitreskogen». At barna syntes dette var spennende, er det ingen tvil om.

Hellevikhus’ Hedda Øversjøen mener det er spesielt viktig at nettopp Jessheim setter refleksbruk og trafikksikkerhet i fokus.

– Jessheim er blant landets raskest voksende byer. Både trafikken og antallet gående og syklende er sterkt økende. Da er det avgjørende at vi som kan ta ansvar for å gjøre barn til trygge trafikanter stiller opp, forteller hun.

Stolte refleksagenter som får utdelt diplomer og ekte refleksklistremerker med selveste «Kvitrepippen» av Hedda og Sina i Hellvik Hus.

Til slutt fikk barna diplom som bevis på at de var blitt «refleksagenter», og Hedda serverte boller og kakao til de stolte og glade agentene.

Alle barna vi spurte, ville tilbake til «Kvitreskogen» for omkamp med reflekstyven neste år, og etter en vellykket generalprøve gleder vi oss til å invitere Kvitrebarna til å være med.