Bli kjent med
byggeleder Birger

Birger, 65 år, er byggeleder for Kvitre. Han er født og oppvokst på Jessheim, men bor i dag i Holter. På fritiden liker Birger å fiske, og han er mye sammen med barn og barnebarn. Birger synes det beste med jobben er å møte hyggelige folk i alle aldre og livsfaser. Spesielt de som kjøper sin første bolig er det alltid ekstra stas å overlevere nøklene til.

Birger på byggeplassen til Kvitre | Foto: Ivar Vasstveit

Hvor lenge har Birger jobbet som byggeleder?

Det var ikke gitt at det var tømrerfaget det skulle bli. Birger startet på rørleggerlinja på yrkesskolen, men det var vanskelig å få jobb som lærling. Dermed startet han heller som tømrerlærling i 1981, og utdannet seg senere til å bli Byggmester.

– Jeg begynte som byggeleder i 2000, så jeg har holdt på i 24 år med det, forteller Birger.

Birger har lang fartstid Hellvik Hus på Jessheim. Han startet som byggeleder i firmaet i 2007.

Birger sine tanker om prosjektet Kvitre

– Kvitre er et utrolig spennende prosjekt hvor vi kan levere mange forskjellige typer boenheter, forteller Birger. Jeg er sikker på at det blir et fint samhold mellom naboer, med fine møteplasser på feltet og nærhet til marka.

Han legger også til:

– Det er mye som skjer på byggeplassen for tiden, og det vil være utvikling på feltet også i årene fremover. Vi skal gjøre alt vi kan for at arbeidene ikke blir til ulempe for de første som flytter inn, sier Birger.

Birger og Hedda (Salg- og markedsansvarlig Øst) sjekker ut leilighetene
| Foto: Ivar Vasstveit

Det beste og mest utfordrende med jobben som byggeleder

Birger kan fortelle at det beste med jobben er å møte så mye koselige folk!

– Det er gøy å møte folk i alle aldre og livsfaser, spesielt de som kjøper sin første bolig. Da er det alltid ekstra stas å overlevere nøklene.

Videre forteller Birger at det er en ganske så hektisk jobb, noe han trives godt med. Det er noe nytt å lære hver dag, og han har veldig varierende arbeidsdager. Han setter også ekstra stor pris på det gode samarbeidet han har med både tømrerne i Hellvik Hus og underentreprenører.

– Trivelig gjeng, melder Birger.

Å holde god fremdrift i byggingen kan være en utfordring, forklarer Birger. Det oppstår til tider uforutsette hendelser som kan påvirke fremdriften på byggeplass. Da må vi prøve å være løsningsorienterte og få det ordnet med det samme. 

Følg oss gjerne videre på Instagram (kvitre_skogmo) for å følge utviklingen av byggeprosjektet.